Logo Villa PrimaVera
Atelier    Pratique de la méditation basée sur le cœur
Datedu 21 avril a 25 avril 2020
Instructeurs  Barbara Doeleman, Simone Ardesch en Claudia van der Lugt 
Nombre 12 
Prix 1999,-
s'inscrire

Méditation pleine conscience 

Stage de compassion intensive pour médecins

Deze  nascholing gaat over goed voor jezelf zorgen, over leefstijl en vitaliteit voor jezelf zodat je dit op een wezenlijke manier met je patient kunt bespreken. Hierbij willen wij je kennis laten maken met een belangrijk onderdeel uit de mindfulness; (zelf)compassie. 

Compassie is vriendelijkheid in actie; naar anderen, naar jezelf, naar de wereld om je heen. Compassie is een kwaliteit die het werkelijke verschil maakt in moeilijke of stressvolle tijden in relatie tot jezelf, tot anderen en tot de wereld om je heen. En het mooie is dat je kwaliteiten van compassie kunt trainen en dat dat zijn sporen achterlaat in de hersenen. Kwaliteiten die bijdragen bij aan herstel, veerkracht en gezonde relaties.

Barbara Doeleman, is een van de eerste  in Nederland die compassie en mindfulness voor artsen introduceerde. Zij is een zeer bekend trainer en zal ons verschillende oefeningen aanreiken en dit combineren met presentaties, reflecties en dialoog. Artsen die al een mindfulness training hebben gevolgd kunnen dit zien als een vervolg, maar ook zonder eerder mindfulness te hebben gedaan zal deze training bijdragen aan een nieuwe kijk op jezelf. Je zult geinspireerd naar huis gaan en over een nieuwe set 'tools’ voor zowel in je artsenpraktijk als je persoonlijke leven beschikken.

Belangrijke thema's die tijdens deze training aan de orde komen zijn;

Beweging en voeding 
Geluk en waarden 
Werk en financien
Liefde en vriendschap

Elke dag staat een van deze thema's centraal. Naast de compassie training zullen we je de mogelijkheid bieden om  inzicht te krijgen in je eigen patronen, overtuigingen en je helpen om oude patronen te doorbreken. Vanuit deze eigen ervaring en bewustzijnsgroei kun je krachtig en met compassie de patient mee laten bewegen naar meer vitaliteit, zelfzorg en compassie. We gebruiken hiervoor intervisie methoden, oefeningen uit ACT ( acceptence and commitment therapy ) en coaching.  Simone Ardesch, arts integrative medicine en coach en Claudia van der Lugt, huisarts en intervisie begeleider staan je hier graag in bij. Op een van de dagen zal Claudia je bovendien letterlijk mee nemen op avontuur middels een prachtige bergtocht waarbij je fysiek en geestelijk wordt uitgedaagd. 

Er wordt tijdens deze intensive heel goed voor je gezorgd. Yoga en meditatie zullen dagelijks onderdeel zijn van het programma en worden gegeven door Simone, die ook yogalerares is. Verder mag je ervaren wat  een fijne massage of een schoonheidsheidsbehandeling voor je doet en wordt je culinair in de watten gelegd. Maar het mooiste is misschien wel de helende omgeving van Villa Primavera, waar je als vanzelf in balans komt.....

Doe jezelf deze bijzondere nascholing cadeau en zet daarbij de eerste stap naar zelfcompassie !