Logo Villa PrimaVera

Over ons

Tien jaar geleden vielen we als een blok voor deze prachtige plek. Sindsdien is het een oase geworden waar wij als familie met kinderen, kleinkinderen en vrienden graag samenkomen om het leven te vieren. 
Renee speelde al langer met de gedachte om Pilates trainingen te geven. Toen Claudia haar intervisie groep uitnodigde om hier dieper op de materie in te gaan, ontstond het idee om integrale gezondheid, gezonde voeding en body-mind technieken te combineren in nascholingen en masterclasses.

Claudia van der Lugt

Claudia van der Lugt

Organisator en huisarts
Claudia is ruim tien jaar huisarts en is daarvoor als neuropsycholoog afgestudeerd. In haar praktijk kijkt ze graag naar de mens achter de klacht. Dit bracht haar er toe om zich verder te ontwikkelen in de Integrale geneeskunde. Hierbij wordt veel vertrouwen gesteld in het zelfherstellend vermogen van het lichaam, door onder andere leefstijlverandering en body mind medicine. Vertrouwen is tevens een belangrijke basis om iets te kunnen veranderen. Hiervoor is het soms nodig om mensen uit hun comfort zone te halen. Claudia doet dit door je letterlijk mee te nemen op avontuur. Een andere belangrijke pijler binnen de integrale geneeskunde is de helende omgeving. Door workshops, nascholingen en masterclasses te organiseren op een prachtige locatie als Villa Primavera waar je als vanzelf tot rust komt, kan zij zich helemaal uitleven in haar passie.

In mijn praktijk zie ik veel mensen die geleefd worden, zichzelf verwaarlozen en nauwelijks meer kunnen genieten van de echt belangrijke dingen. Het zijn ook vaak de mensen die snel even een lichamelijk probleem op willen lossen, de quick fix, want wie heeft er nou nog tijd om echt ziek te zijn?
Toch blijkt achter die steeds terugkerende oorontsteking vaak een heel verhaal te zitten. Dat kan je wel tijdelijk met antibiotica oplossen, maar soms kan je mensen ook een spiegel voorhouden en stap voor stap weer terug brengen in hun balans. Dat kost zeker meer tijd dan die 7 dagen antibiotica, maar heeft ook een veel langduriger resultaat en geeft vaak als 'bijwerking' dat mensen veel lekkerder in vel komen te zitten.

Renée van Egmond

Organisator en Pilatestrainer
Van dansdocente op de Antillen naar het bedrijfsleven in Amsterdam. Na een UVA deeltijdstudie Nederlands Recht en gelijktijdig 20 jaar een in Amsterdam gevestigd eigen bedrijf voor juridische aansprakelijkheidsvraagstukken voor overheden. Het was voor Renée al vroeg duidelijk dat het wisselen van beroepen, met daarmee de balans tussen body and mind zoeken, een rode draad in haar leven zou worden. Rond haar 50ste nam zij een nieuwe overstap naar Pilatesdocente, het werken met een methode die een bewegingsbasis kan zijn voor alle leeftijden. Een ondersteunende training met als resultaat meer bewust gebruik van lijf en geest.

Op verzoek geeft Renée tijdens de workshops privéles op pilates apparatuur. Na een intake krijg je één op één les en uitleg over de beginselen van de Pilates-methode.

Pilates is voor vrouwen hoor je de mannen vaak zeggen. Mijn vrouw volgt al jaren wekelijks 2 pilates-groepslessen en gaf mij de tip om eens wat aan mijn 'core' te gaan doen! Al geruime tijd liep ik af en aan bij de fysio met lage rugklachten met weinig verbetering. Ik klopte aan bij Studio Anna Mora en kwam bij Renée terecht voor een aantal privélessen. Het was afzien, nadenken, beter begrijpen hoe je bepaalde spiergroepen aanspreekt en gebruikt, een openbaring. Maar vooral ook een fysieke uitdaging. In mijn dagelijks leven en sportbeoefening geeft deze kennis mij een winst en ben klachtenvrij!

Gijs 2016

Anna Mora

Pilatesdocente
Anna heeft de passie voor dans en beweging al op een jonge leeftijd ontdekt. Na haar opleiding als klassiek ballerina heeft ze professioneel gedanst bij o.a. Het Nationaal Ballet en Compania Nacional de danza de Mexico.
Na een ernstige blessure werd Anna gedwongen haar carrière als danseres op te geven, maar kwam tijdens haar herstel in aanraking met trainingsmethode van Pilates en Gyrotonics, waarmee ze fysiek sterker dan voorheen werd.
Een nieuwe weg ingeslagen opent Anna haar eigen Studio in 2005. Studio Anna Mora is inmiddels onder haar bezielde leiding uitgegroeid tot de nummer 1 pilatesstudio in Amsterdam.
Naast het doceren in Amsterdam geeft Anna workshops in binnen en buitenland in Pilates, Gyrokineses en Ballet.

Barbara Doeleman-van Veldhoven

Mindfulnesstrainer
Barbara Doeleman-van Veldhoven is een pionier en expert op het gebied van mindfulness-based programs & interventions voor individu, zorg & organisatie. Tevens heeft zij zich toegelegd op mindful en compassievol leiderschap; zowel op persoonlijk als op bestuurlijk niveau. Zij is een veel gevraagd spreker en workshopbegeleider. Haar achtergrond maakt dat zij een brug kan slaan tussen contemplatieve inzichten, mindfulness & compassie en wetenschappelijke toepassingen van mindfulness-based programs.
Barbara is afgestudeerd aan de postdoctorale opleiding Mindfulness aan het UMC st. Radboud Universiteit in Nijmegen, welke zij volgde om zich verder te verdiepen in de wetenschappelijke onderbouwing en de toepasbaarheid van mindfulness-based programs. Zij volgt al ruim 25 jaar lessen, trainingen en retraites op het gebied van meditatie, contemplatie en boeddhistische en westerse psychologie. Daarnaast heeft zij zich geschoold op het gebied van zijnsoriëntatie, ademtherapie en oefentherapie Cesar. Met haar organisatie BFC Compassionate Care & Mindful Medicine zet zij zich in voor de integratie van mindfulness en compassie in zorg en organisatie ( (www.ccmm.care). Deels doet zij dit in nauwe samenwerking met de Academie voor Medisch Specialisten. Barbara zit in het bestuur van de VMBN (beroepsvereniging voor trainers van mindfulness-based programs in Nederland en België). Uiteraard heeft zij zelf de hoogst haalbare certificering op het gebied van mindfulness: VMBN cat.1.
Ben jij benieuwd naar reviews van mensen die bij Barbara een training volgden?
Klik hier voor reviews.

Susanna van de Waerdt

Huisarts, arts Integrative Medicine

Susanna is bron van kennis als het gaat om de verklarende principes van leefstijlgeneeskunde en Integrative Medicine. Na haar studie huisartsgeneeskunde heeft zijn zich geschoold in de klinische neuro-psychoimmunologie en heeft zij de opleiding gevolgd van de academy for integrative medicine. Tevens is zij mindfulness en compassie trainer. 

Alet Pilon

Modevormgever o.a. hoofddocente Rietveld Academie
aletpilon.nl

In veel van het werk van Alet staat de machtsverhouding tussen mens en dier centraal. De beelden van Alet zijn confronterend en roepen tegenstrijdige emoties op. Alet is niet onder één titel te vangen, haar creativiteit strekt veel verder dan vormgeving.
Tijdens deze workshop zal zij dagelijks koken aan de hand van een kunstthema, een reis voor de zintuigen dagelijks een culinair kunstwerk op je bord.

Nina Weiss

Leefstijlarts

Nina Weiss is gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde. Na haar studie geneeskunde in Utrecht volgde zij de opleiding tot Mayr-arts in Oostenrijk. Na 14 jaar gewerkt te hebben in een apotheekhoudende huisartspraktijk/praktijk voor natuurgeneeskunde en niet toxische tumortherapie, heeft zij zich in 2002 als zelfstandig consultatief arts voor integrale geneeskunde en F.X. Mayr therapie gevestigd in Arnhem. Verder organiseert en begeleidt Nina al ruim 25 jaar Mayr-darmreinigingskuurweken op locatie voor zowel patiënten als artsen en is als docent verbonden aan diverse opleidingen.

Simone Ardesch

Arts Integrative Medicine

Simone heeft ruime ervaring als arts onder andere in het bedrijfsleven. Als eerste in Nederland heeft zij de postdoctorale opleiding Integrative Medicine in Arizona, USA gevolgd. Hierna was zij zo geinspireerd geraakt dat zij in 2017 de Amsterdam School for Integrative medicine heeft opgericht. Dit is een nacholingsinstituut voor artsen die met een brede blik naar hun patient willen kijken. Verder heeft zij haar eigen coachingspraktijk: simoneardesch.nl, en een praktijk voor integrative medicine: idomind.nl